Flash voor op de iPad

Met een Apple iPad heb je een bewuste keuze gemaakt voor een tablet. Van alle tablets die er op de markt zijn kun je gewoon verreweg het meeste met een iPad. Een iPad reageert adequater op je handelingen en het systeem is stabieler. Echter, er kleven ook nadelen aan het functioneren van een iPad mini, iPad, 2, 3 en iPad 4. Die heb je waarschijnlijk al ondervonden, anders was je niet op deze website terechtgekomen.

Door de grote machtstrijd die er op het gebied van computertechnologie gaande is tussen bedrijven als Apple en Microsoft zijn bepaalde functionaliteiten en programma’s niet beschikbaar voor alle systemen. Bij de iPad geldt dit voor flash, wat toch wel erg lastig is omdat er verschillende websites zijn en software is die ondersteuning van flash nodig heeft. Om bepaalde games op je iPad te spelen heb je flash nodig, maar ook bijvoorbeeld op websites waar je zelf iets kunt ontwerpen (denk aan het maken en versturen van kaarten of het online ontwerpen van een eigen T-shirt). In de meeste gevallen werken deze websites niet op een iPad vanwege het ontbreken van flash. iPad, iOS en flash gaan dus niet echt samen. Erg lastig en frustrerend als je juist wel een dergelijke website wilt bezoeken. Inmiddels ondervinden steeds meer mensen hinder van dit probleem en op internet wordt het aantal resultaten van de zoekopdrachten <strong>flash iPad</strong> of <strong>iPad flash</strong> dan ook steeds groter. Gelukkig zijn er ook mensen die niet alleen denken in problemen en zich iets aantrekken van de vetes tussen multinationals, maar juist oplossingen proberen te vinden voor het flash iPad probleem. Hieronder een aantal opties om toch flash applicaties op je iPad af te kunnen draaien.

Puffin
SkyFire
Photon Flash
Edge
iSwifter

Je kunt op deze website meer lezen over deze alternatieven voor flash op je  iPad, 2, 3 en iPad 4. Ze kunnen allemaal sommige functies van flash weergeven, maar een volledige functionaliteit van flash krijg je er niet mee. De bedrijven die hier iets aan kunnen doen, Adobe en Apple, zetten zich er niet voor in. Apple kiest bewust voor andere applicaties omdat ze vinden dat flash toch een verouderd systeem is en Adobe is (mede vanwege het voorgaande feit waarschijnlijk) in eerste instantie gestopt met het ontwikkelen van een flash applicatie voor Apple producten zoals de iPad. Maar … Adobe is hier inmiddels wel op terug gekomen. Ze willen graag Flash handhaven, maar zien ook niet graag dat iPad en iPhone gebruikers andere bronnen aanwenden om toch video’s en spelletjes met flash af te kunnen spelen. Ook Adobe biedt dus inmiddels een eigen alternatief voor Flash.

Click here for information on iPad Flash in English.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>