Edge voor iPad/iPad mini

Ondanks ons verhaal op de hoofdpagina en de eigen strategie wijkt Adobe nu toch af van de ingezette lijn. Adobe wil flash graag in stand houden, maar kan niet langer de vraag om een alternatief tegenhouden. Daarom brengt Adobe nu Edge uit, een vervanging voor Flash dat gebruik maakt van html5.

Niet alleen bezitters van een iPad of iPhone schreeuwen al lange tijd om een alternatief van Adobe zelf, ook uit andere hoeken is de vraag naar het eenvoudigere en uitgebreidere html5 groot.

Edge wordt momenteel steeds verder doorontwikkeld en is in het leven geroepen met het oog op mobiel internet en telefonie. Adobe kan wel vast blijven houden aan flash, wat ze ook zeker zullen blijven doen, maar ze willen ook de slag in de strijd om applicaties voor iPhone en iPad niet verliezen. Als ze daarvoor namelijk geen alternatief voor flash op hebben, dan gebruiken mensen andere browsers of programma’s. Dat is natuurlijk ook weer niet iets waar Adobe blij mee is.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>